Opp­skrif­ten på glu­ten­fri man­go­kake fra Berit Nord­strand, inne­hol­der mye godt, som kokos, dad­ler, kakao, kokos­si­rup, man­go, cash­ew­nøt­ter med mer.

Den er også aller­gi­venn­lig og kan spi­ses av deg med cølia­ki eller der­som du rea­ge­rer på melk og egg.

Her er opp­skrif­ten til glu­ten­fri man­go­kake. Du tren­ger en blen­der eller food­pro­ses­sor samt en fryse­boks eller kjøle­skap. Kaken skal ikke ste­kes.

LES OGSÅ: Trik­se­ne som gjør at du ikke over­spi­ser i julen

Artik­ke­len fort­set­ter etter pro­dukt­ka­ru­sel­len.

Berit Nordstrand gavesett med grønn te og honning
Gå til nett­bu­tikk
Berit Nord­strand gave­sett med grønn te og hon­ning
Berit Nordstrand turgodt
Gå til nett­bu­tikk
Berit Nord­strand tur­godt, 1 pk. 120 g
Berit Nordstrand konfekt på 1-2-3
Gå til nett­bu­tikk
Berit Nord­strand kon­fekt på 1–2-3
Berit Nordstrand gavesett med sjokolade, 3 smaker
Gå til nett­bu­tikk
Berit Nord­strand gave­sett med sjo­ko­la­de, 3 sma­ker
Made by Berit Nordstrand Omega-3-6-9 med MCT fra kokosolje
Gå til nett­bu­tikk
Made by Berit Nord­strand Omega-3–6-9 med MCT fra kokos­olje, 250 ml
Gå til nett­bu­tikk
Made By Berit Nordstrand Nøttemiks mørk sjokolade, 120 g
Gå til nett­bu­tikk
Made By Berit Nord­strand Nøt­te­miks mørk sjo­ko­la­de, 120 g
Made by Berit Nordstrand Nøttemiks med kokosflak, 120 g
Gå til nett­bu­tikk
Made by Berit Nord­strand Nøt­te­miks med kokos­flak, 120 g

Ingredienser til glutenfri mangokake

Det­te tren­ger du til en kake­bunn på 2 cm (i rund kake­form på 24 cm i dia­me­ter):

  •  4 dl revet kokos
  • 14 myke dad­ler uten stein
  • 4 ss kakao­pul­ver (gjer­ne rå kakao)
  • 2 ss kokossirup/lønnesirup
  • 2 ss agave­si­rup
  • ½ ts hav­salt
  • ½ ts vaniljepulver/frøene av en vaniljestang/1 ts vanilje­eks­trakt
  • 1 dl bok­hve­te
  • Revet kokos til pynt

Det­te tren­ger du til mang­o­fyl­let:

  • 1 stor, godt moden man­go (ca. 500g)
  • 1 dl cash­ew­nøt­ter (bløt­lagt i 1 time og avrent)
  • 2 ss agavesirup/kokossirup/lønnesirup
  • 0,75 dl kokos­olje (smel­tet til fly­ten­de)

Slik lager du mangokaken

Ha revet kokos, dad­ler, hav­salt og kakao i en food­pro­ses­sor og kjør til ingre­di­en­se­ne er godt blan­det.

Til­sett kokossirup/lønnesirup, agave og vanil­je og kjør ingre­di­en­se­ne sam­men til en deig.

Bok­hve­ten rører du inn for hånd før du tryk­ker dei­gen sam­men til en finkake­bunn i en rund kake­form (24 cm i dia­me­ter) kledd med bake­pa­pir i bun­nen.

TIPS! Øns­kes tynn bunn (1 cm), hal­ve­rer du rett og slett ingre­di­en­se­ne til dei­gen.

Så lager du mang­o­fyl­let. Ha alle ingre­di­en­se­ne i en food­pro­ses­sor og kjør til en jevn mas­se.

Hell mang­o­fyl­let over kake­bun­nen. Sett kaken i fryse­bok­sen i 15 minut­ter, eller i kjøle­skap i et par timer slik at mang­o­fyl­let stiv­ner.

Pynt så med mango­bi­ter, bla­der av myn­te og noen kokos­flak.